Κορονοϊός: Νέα δήλωση του Μανώλη Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία

Διευκρινιστική δήλωση για όσα είχε πει στον ΣΚΑΪ για τη Θεία Κοινωνία έσπευσε να κάνει στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Συγκεκριμένα, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι «έπρεπε να έχει σταματήσει η Θεία Κοινωνία ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια και οικονομικές δραστηριότητες» και την Παρασκευή επισήμανε ότι «πρέπει όλες οι πλευρές των δραστηριοτήτων μας να εξεταστούν ως πιθανές εστίες μετάδοσης. Να δούμε τα πράγματα επιστημονικά».

«Υπάρχουν παντού εστίες μετάδοσης», είπε ακόμη ο κ. Δερμιτζάκης, ο οποίος επισήμανε ότι «ο καθένας πρέπει να δώσει λίγο για να μη φτάσουμε ξανά στο lockdown. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μετάδοση στην εκκλησία. Υπάρχουν ιερείς που έχουν αρρωστήσει και ιερέας που έχει καταλήξει».

Από εκεί και πέρα ο κ. Δερμιτζάκης παρουσιάστηκε αρνητικός έναντι της επιβολής ενός lockdown. «Δεν είναι καλή ιδέα. Πρέπει να εξαντλήσουμε και να βρούμε το συνδυασμό άλλων μέτρων, πριν φτάσουμε εκεί. Να κρατήσουμε τη λύση αυτή για αργότερα. Ο χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος. Αν χρειαζόμαστε lockdown για να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά, έχουμε πρόβλημα. Γιατί δεν είναι βιώσιμη λύση. Αν κάνουμε lockdown τώρα θα ξανά κάνουμε και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι βιώσιμος τρόπος διαχείρισης αυτός» τόνισε χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο επιβολής lockwdown από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο, προκρίνοντας ωστόσο τη χρήση μάσκας.

«Το πιο λογικό μέτρο θα έπρεπε να είναι μάσκες παντού. Μέτρο πιο εύκολο να εφαρμοστεί από το να πούμε στο κόσμο μπες μέσα από τις 22:00 το βράδυ» είπε. Βέβαια, υπογράμμισε, πως αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, πιθανότατα αν επιβληθεί lockdown.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ