Ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Σαλαμίνα για την ιστορική επέτειο των 2.500 χρόνων

Μια νέα μορφή στην Ελληνική Πολιτιστική διπλωματία έχει εφαρμόσει ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης σε συνεργασία με 52 πρεσβείες και Αρχηγούς κρατών, προωθώντας τις Ελληνοϊσραηλινές σχέσεις και την παγκόσμια προβολή της ιστορικής Σαλαμίνας ενόψει των 2.500 χρόνων πού εορτάζουμε φέτος.

Σημειώνεται πως οι σχέσεις του ιστορικού νησιού με το Ισραήλ είναι ιδιαίτερα έντονες, καθώς κατά το παρελθόν, μετά από πρωτοβουλίες και διεθνείς δράσεις του κ. Μαριδάκη, είχε πραγματοποιηθεί η ιστορική κατά πολλούς επίσκεψη του προέδρου του Κράτους κ. Ρεουβέν Ρίβλιν και της τ. πρέσβειρας κ. Ιρίτ Μπέν Αμπά στο θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας.

Ιστορική επετειακή επίσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού και κατάθεση στεφάνου στο Τύμβο των Σαλαμινομάχων, πραγματοποίησε η Α.Ε. Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 , εκ μέρους της Ισραηλινής Κυβέρνησης μετα την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ.Κυριάκου Μαριδάκη ,συνοδευόντας ως Πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Ένωσης, μέλος της Τιμητικής κοσμητείας Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς με αφορμή την Παγκόσμια επέτειο των 2500 χρόνων της Ναυμαχίας και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Παναγόπουλος , σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης της στρατιωτικής ηγεσίας και των κομμάτων υποδέχτηκαν με θερμές ευχαριστίες για τρίτη φορά την Ισραηλινή διπλωματική αποστολή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ.πρέσβη στη Σαλαμίνα, έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο για την ιστορία του νησιού και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας για το μέλλον της δύσης, όπως και για τον ιδιαίτερο τιμητικό συμβολισμό της επίσκεψης για τρίτη φορά της Ισραηλινής διπλωματικής αποστολής και την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης με αντίστοιχη ισραηλινή πόλη, ενισχύοντας τις σχέσεις των δυο αδελφών κρατών τονίζοντας τέλος την έμπρακτη στήριξη του Κράτους του Ισραήλ στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως έθνος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Γιοσσι Αμράνι στην Ελλάδα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ σε όλους τομείς,τιμώντας την παγκόσμια αναγνωσιμότητα της Σαλαμίνας στον κόσμο αφού μετα την μάχη διεσώθει ο Δυτικός Πολιτισμός.

Ο Πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Ένωσης κ.Κυριάκος Μαριδάκης, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της τιμητικής αυτής επίσκεψης με τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων και τις νέες προοπτικές για μια νέα εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς, επενδύοντας με σχέδιο και όραμα , διεκδικώντας υψηλούς εθνικούς στόχους αξιοποιώντας και προβάλλοντας στο έπακρον την πολιτιστική μας κληρονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, ο κ. Αμράνι, ο κ. Μαριδάκης, ο δήμαρχος της Σαλαμίνας, αλλά και η Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, κατέθεσαν στεφάνι στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Γ.Γ. κ.Καλογήρου , εκ μέρους του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού ο Αρχιεπιστολέας Στόλου Αντ/ρχος Στυλιανός Δημόπουλος Π.Ν. , ο τ. Υπουργός και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙ.ΝΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος ,Ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος , ο Βουλευτής Ν. Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο τ. Διευθυντής του Υπουργού κ.Παππά κ. Παναγιώτης Σκούτας, ο Πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Ένωσης και μέλος της Τιμητικής κοσμητείας θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 κ.Κυριάκος Μαριδάκης , ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ομίλου Atlantides Group κ. Ιωάννης Κάρδαρης, κ.Κατερίνα Κάρδαρη, κ.Ιωάννης Παρασκευάκος από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά – Τομεάρχης ανάπτυξης του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς ο Προέδρος του Δ.Σ. Λάμπρος Καπαραλιώτης , οι Αντιδήμαρχοι κ. Βακάλης Αντώνης, κ. Κόγιας Νίκος,κ.Διολέτης Παντελής , κ.Γαλέος Συμεών και η πρόεδρος του Λαογραφικού – Ναυτικού Μουσείου Σαλαμίνας κ. Ελένη Μπίλια και αρκετά ΜΜΕ.

Τέλος χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός των Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ