Χαρδαλιάς για Αττική: Τρία κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους – Γιατί αποφασίστηκαν νέα μέτρα

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων στην Αττική, εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, το απόγευμα της Τρίτης. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 4.089 ενεργά κρούσματα τα οποία είναι απομονωμένα κατ’ οίκον όπως και οι στενές επαφές τους.

Ειδικά στην Αττική καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και “με βάση τα κριτήρια του αλγόριθμου επιδημιολογικού ρίσκου που τρέχουμε καθημερινά στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου”. Διευκρίνισε ότι με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα, η Αττική εμφανίζει τρία κρούσματα σε 100.000 κατοίκους, που είναι μέτριο επίπεδο κινδύνου. Όμως από την ιχνηλάτηση, προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός στενός επαφών αυτών των κρουσμάτων -είναι πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, όπως είπε- και τους συνοδεύει μεγάλη κινητικότητα εντός της Περιφέρειας και μεταξύ των δήμων.

Επιπλέον, εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρατηρείται αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ, πάνω από 60% με αυξητική τάση, ενώ η αναγωγή του στα διάφορα μοντέλα αλγόριθμου ρίσκου δείχνει υψηλότατο κίνδυνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ