Καζάνι που βράζει η Λέσβος: Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και ΜΑΤ – Φωτιά στο Καρά Τεπέ – ΒΙΝΤΕΟ

Καζάνι που βράζει είναι τα τελευταία 24ωρα η Λέσβος, έπειτα από τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας. Οι μετανάστες αντιδρούν στην μεταφορά τους στον καταυλισμό που στήνεται στο παλιό σκοπευτήριο στην περιοχή του Καρά Τεπέ.Μάλιστα νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και σύμφωνα με τα nealesvou αρνήθηκαν να παραλάβουν φαγητό φωνάζοντας “No food just freedom”. Επιπλέον ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και άνδρες των ΜΑΤ με πετροπόλεμο και χρήση χημικών από την αστυνομία.

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής στο Καρά Τεπέ

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ, όπως σημειώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο, «βρίσκεται εν εξελίξει η χαρτογράφηση των σκηνών. Στόχος η καλύτερη καταγραφή των επωφελούμενων που θα φιλοξενηθούν προσωρινά, καθώς και η οριοθέτηση γειτονιών βάσει εθνικότητας. Κατά την είσοδο στο νέο κέντρο, θα διενεργείται σε όλους ανεξαιρέτως τους επωφελούμενους έλεγχος για COVID-19».

Συναγερμός από φωτιά

Το πρωί του Σαββάτου σήμανε νέος συναγερμός από φωτιά που ξέσπασε στο Καρά Τεπέ, την περιοχή όπου έχουν συγκεντρωθεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά που έκαιγε πολύ κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Η πορεία των μεταναστών που δεν δέχονται να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό

Απόπειρα εμπρησμού στον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ

Σημειώνεται ότι τη νύχτα της Παρασκευής εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και θάμνους λίγο έξω από την περίφραξη του παλιού σκοπευτηρίου στο Καρά Τεπέ, εκεί όπου στήνονται σκηνές για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες από το ΚΥΤ της Μόριας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα εμπρησμού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα και κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και βρέφη κοιμούνται εδώ και τρεις νύχτες στους δρόμους, σε άθλιες συνθήκες. Κάποιοι έχουν δικές τους σκηνές ενώ άλλοι έχουν στήσει αυτοσχέδιες από καλάμια, καφάσια και σεντόνια. Και όλα αυτά ενώ τα 35 άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό παραμένουν άφαντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ