Κορονοϊός – 19 τα κρούσματα στη Μόρια – Τι δήλωσε ο Νότης Μηταράκης – ΒΙΝΤΕΟ

Σε 19 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα κορονοϊού στον καταυλισμό των προσφύγων και των άλλων αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Λέσβου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 1600 δείγματα σε σύνολο 2000 τεστ που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος την περασμένη Τετάρτη (σ.σ. πρόκειται για 40χρονο Σομαλό πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ). Σημειώνεται ότι όσοι πρόσφυγες διαπιστώνονται θετικοί στον ιό τίθενται σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ, ενώ το σύνολο του καταυλισμού από την περασμένη Τετάρτη έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.

“Μέχρι στιγμής στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαμε καταφέρει να μην έχουμε κανένα κρούσμα στα νησιά, τώρα δυστυχώς έχουμε τα κρούσματα σε Μόρια και Χίο” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ σημείωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα που είναι εφικτά. “

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι έχει γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών κατά 38% και έχουμε μείωση των ροών κατά 90% σε σχέση με το 2019. Ο υπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι παρούσα στον Έβρο, ετοιμάζεται ο νέος φράχτης, προσθέτοντας πως είναι γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τη μεταναστευτική κρίση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ