Καβάλα: Πρόσφυγας έσωσε 80χρονη από πνιγμό – Η συγκίνηση και το “ευχαριστώ” της ηλικιωμένης – ΒΙΝΤΕΟ

Εμφανώς συγκινημένη, η 80χρονη Μαρία Φιλιππίδου εκφράζει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον άνθρωπο που την έσωσε από βέβαιο πνιγμό. “Τον έχω σαν παιδί μου, πολύ τον αγάπησα”, λέει η ηλικιωμένη γυναίκα αναφερόμενη στον Μοχάμεντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη, ο οποίος διαμένει στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας, στην Καβάλα. “Χίλια ευχαριστώ, δεν θα τον αφήσω έτσι”, λέει με ευγνωμοσύνη ο σύζυγος της 80χρονης.

Ήταν στις αρχές Αυγούστου, όταν η ηλικιωμένη μαζί με τη γειτόνισσά της πήγαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν, στην παραλία του Περιγιαλίου, στην Καβάλα. Κάποια στιγμή, η ηλικιωμένη βρέθηκε αβοήθητη μέσα στο νερό, χωρίς να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά για καλή της τύχη, ο Μοχάμεντ, ο οποίος βρισκόταν στην παραλία μαζί με τη σύζυγο και τις κόρες τους, βλέποντάς την να κινδυνεύει, βούτηξε στη θάλασσα δίχως δεύτερη σκέψη, την έβγαλε έξω και άρχισε τις μαλάξεις, κρατώντας την στη ζωή.

Όταν η γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο, ο σύζυγός της, Γιώργος, κατάφερε να εντοπίσει τον Μοχάμεντ στη δομή, όπου και πήγε να τον συναντήσει. Το ζευγάρι φιλοξένησε στο σπίτι του για λίγες ώρες τον πρόσφυγα, δίνοντας υπόσχεση ότι θα σταθεί δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ