Τσιόδρας για εμβόλιο: Αισιοδοξώ για αποτελέσματα από τις μελέτες μέσα στον Οκτώβριο – Ενοχλημένος για τα fake news

Την αισιοδοξία του για αποτελέσματα μέσα στον Οκτώβριο, από τις μελέτες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

“Επιζητούμε σαν ανθρωπότητα την πλήρη ολοκλήρωση των διεθνών μελετών με αυστηρά κριτήρια, ώστε ο κόσμος να μπορεί να εμβολιαστεί με ασφάλεια, με ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο. Αισιοδοξώ πως θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από τις πρωτοποριακές αυτές μελέτες μέσα στον Οκτώβριο”.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την απροθυμία κάποιων να ακούσουν τα δεδομένα για τον κορονοϊό. “Δεν ήθελα να δω το εμβόλιο όμως ως ένα μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης ή ευκαιρία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως γίνεται σε πολλά σημεία του πλανήτη. Πρέπει να μιλάμε με δεδομένα και με ανησυχεί η απροθυμία των πολιτών να τα ακούσουν για ιδεολογικούς και για άλλους λόγους”, είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η ΕΕ στηρίζει προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην ισότιμη πρόσβαση στο εμβόλιο σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ