Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών στον Realfm 97,8: Κάποιοι ήθελαν να πάθουν κακό οι Μυκήνες

Για τις ζημιές που προκλήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μίλησε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσος στον RealFm 97.8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου. Αφού περιέγραψε τον τρόπο κινητοποίησης ο δήμαρχος υπογράμμισε πως: “Με μεγάλη μου έκπληξη, ακούω πληροφορίες ότι κάηκαν οι Μυκήνες ότι δεν προστατεύτηκε το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, και κάτι τέτοια… Με τον πολιτισμό μας δεν μπορεί κανείς να κάνει αντιπολιτεύσεις. Πρέπει να σταθούμε με σεβασμό” είπε και πρόσθεσε: “Κάποιοι άνθρωποι που θα ακούσουν ότι κάηκαν οι Μυκήνες δεν θα πλησιάσουν. Οι Μυκήνες δεν κάηκαν… Δεν υπάρχει καμία ζημιά στις Μυκήνες, ήδη τη στιγμή που μιλάμε επισκέπτονται τουρίστες τον χώρο των Μυκηνών, και το Μουσείο και το Κάστρο. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοικτός, είναι δωρεάν η είσοδος σήμερα, μπορεί όποιος θέλει να μπει στον χώρο”.

Όσο για το σημείο του Κάστρου που φαίνεται μαυρισμένο είπε: “Πέριξ του κάστρου του Αγαμέμνονα, τα αποψιλωμένα χόρτα που είχαν ξεραθεί όπως ερχόταν η υφέρπουσα φωτιά, την έσβησαν οι πυροσβέστες αλλά κάηκαν αυτά τα χορταράκια”.

“Δεν άφησε καμία καταστροφή η φωτιά”, επανέλαβε και σημείωσε: “Η φωτιά δεν έγινε μέσα στον Αρχαιολογικό Χώρο, άρχισε 1,5 χλμ πριν από τον Χώρο, με τη βοήθεια του ανέμου κατευθύνθηκε προς τον Αρχαιολογικό Χώρο… Το μήνυμα που πρέπει να φύγει είναι ένα: Οι Μυκήνες δεν έπαθαν τίποτα, κάποιοι άνθρωποι πιθανόν να ήθελαν να πάθουν”.

“Καμία ζημιά δεν έγινε που να μην είναι αναστρέψιμη στον χώρο των Μυκηνών” ξεκαθάρισε.

Ακούστε τι είπε ο κ. Δ. Καμπόσος στον RealFm 97.8

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ