Ηλεία: Ιστιοπλοϊκό με 80 μετανάστες έφτασε στο Κατάκολο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στο λιμάνι του Κατακόλου προσάραξε το βράδυ του Σαββάτου ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες. Σύμφωνα με το patrisnews.com, το ιστιοπλοϊκό με τους περίπου 80 μετανάστες (πιθανόν Κουρδικής ή Τουρκικής καταγωγής) έμεινε ακυβέρνητο – νωρίς το απόγευμα– ανοιχτά των νήσων Στροφάδων όποτε κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση του Λιμενικού Σώματος με σκάφη από το Κατάκολο και τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο σκάφος αναζητούσαν οι λιμενικές αρχές για αρκετές ώρες, ύστερα από σχετική πληροφορία. Το διμελές πλήρωμα επέμενε μέχρι αργά χθες το απόγευμα στον ισχυρισμό του ότι είναι και αυτοί μετανάστες.

Από πλευράς Δήμου υπήρξε ενδιαφέρον για τους μετανάστες όσον αφορά τη διανομή τους και τη διατροφή τους. Ο Δήμος είναι πρόθυμος να πληρώσει όχι μόνο τα έξοδα διατροφής των ειδών πρώτης ανάγκης αναγκαίων για την ανθρώπινη διανυκτέρευση των μεταναστών, αλλά και τα έξοδα μεταφοράς τους.

Προς τούτο αναμένει τις οδηγίες από το λιμεναρχείο, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας. Εκτιμάται τελικά ότι το σύνολο των μεταναστών θα μεταφερθούν στην Πάτρα όπου θα γίνουν οι δέουσες εξετάσεις και θα αποφασιστεί η τελική μεταφορά τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ