Περιπέτεια για άνδρα που έκανε πεζοπορία στο Πήλιο – Εγκλωβίστηκε σε βράχια – ΦΩΤΟ

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στην περιοχή της Παρίσαινας στο Πήλιο για την προσέγγιση και τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα που έπεσε στα βράχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας περπατούσε το απόγευμα της Τετάρτης στην Παρίσαινα, σε μία δύσβατη περιοχή κοντά στην παραλία, όταν γλίστρησε στα βράχια και εγκλωβίστηκε εκεί τραυματισμένος. Στην περιοχή κλήθηκαν και μετέβησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και πυροσβέστες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον άνδρα, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό αφού βρίσκονταν σε δυσπρόσιτο σημείο. Στην επιχείρηση συνέδραμαν εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που με σκάφος μετέβησαν από το Χορευτό στην Παρίσαινα, ώστε να προσεγγίσουν δια θαλάσσης τον άνδρα και να τον απεγκλωβίσουν. Τελικά με το σκάφος μεταφέρθηκε στο Χορευτό από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς έφερε σοβαρό κάταγμα στο πόδι του.

Ο επικεφαλής των εθελοντών κ. Βασ. Ηλιόπουλος ανέφερε για το περιστατικό:

Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που είχε εγκλωβιστεί σε βράχια στην περιοχή της Παρίσαινας, με τραυματισμό κατάγματος του αστραγάλου. Έγινε προσέγγιση με το σκάφος της Λέσχης, παροχή Πρώτων βοηθειών, οι συνθήκες πολύ δύσκολες, νύχτα και με βροχόπτωση με την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Με πληροφορίες από: myvolos.net – taxydromos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ