Επίθεση με βιτριόλι: Το μαρτύριο της Ιωάννας δεν τελείωσε – Επισκέψεις στο νοσοκομείο κάθε εβδομάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Εξιτήριο έλαβε χθες η Ιωάννα, έπειτα από 85 ημέρες νοσηλεία στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν από την πρώτη στιγμή που δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, στην Καλλιθέα. Η 34χρονη γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της, ωστόσο, καθημερινά θα παρακολουθείται από τους γιατρούς και κάθε εβδομάδα θα επισκέπτεται το νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να κάνει και νέες μικροεπεμβάσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν τα τραύματα που έχει προκαλέσει στο πρόσωπο και το σώμα της το καυστικό υγρό.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, σημείωσε πως «πήγε σπίτι της κι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά ο Γολγοθάς και το μαρτύριο δεν τελειώνει εδώ. Θα πρέπει να επισκέπτεται το νοσοκομείο κάθε εβδομάδα για τις απαραίτητες ιατρικές ενέργειες. Θα γίνονται μικροεπεμβάσεις ενώ αργότερα θα συνεχιστούν και τα χειρουργεία».

Η ψυχολογία της 34χρονης, όπως του μετέφερε η μητέρα της Ιωάννας, είναι πάρα πολύ πεσμένη, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε ως λογικό.

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, «η Ιωάννα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κάποιo νέο στοιχείο για την υπόθεση. Γνωρίζει επίσης ότι με βάση το αποδεικτικό υλικό,προκύπτει με σαφήνεια πως η κατηγορούμενη τέλεσε την πράξη. Από εκεί και πέρα εκείνο που ακόμη δεν έχει διερευνηθεί είναι από πού προμηθεύθηκε το καυστικό υγρό».

Και συνέχισε: «Η κατηγορουμένη δεν έχει απολογηθεί, αλλά τα στοιχεία εις βάρος της είναι συντριπτικά, συνεπώς πιστεύω ότι κάποια στιγμή η απολογία της θα είναι μια τυπική διαδικασία».

Αναφερόμενος στο πώς η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης οδηγήθηκε σε αυτή την φριχτή πράξη είπε: «Με βάση τη δικογραφία ένιωθε υποτιθέμενη απειλή μόνο και μόνο επειδή ο υποτιθέμενος σύντροφός της είχε αποστείλει αίτημα φιλίας και είχε μια απλή συνομιλία με την Ιωάννα». Η ηθική δικαίωση της Ιωάννας «θα είναι να τιμωρηθεί με τον τρόπο που πρέπει η κατηγορούμενη», ενώ επισήμανε ότι δεν ήταν αυτονόητο πως μετά από μια τέτοια επίθεση η Ιωάννα θα ζούσε. «Όπως είπε και η γιατρός της, από τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν πεθάνει άνθρωποι».

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ