Κυριακίδου: Πιθανόν αρχές του 2021 να κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι από το φθινόπωρο η Ευρώπη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορονοϊό, ενώ θα αρχίσει και η εποχική γρίπη.

Η κ. Κυριακίδου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ε.Ε. από τους οποίους έχει ζητηθεί να εμβολιαστεί για την γρίπη ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμά ότι αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο.

“Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος του χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας”, σημείωσε.

Η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε πως “στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ