Φωτιά στο Μάτι: “Θάψε τα γιατί θα σε σκίσουμε” – Καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Αξιωματικού της Πυροσβεστικής στον οποίο ανατέθηκε από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Καθημερινή” ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της Καθημερινής φέρνει στο φως διαλόγους και στοιχεία για απόπειρα συγκάλυψης της έρευνας σχετικά με τα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018. Οι διάλογοι προκαλούν σοκ, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο ανατέθηκε από την δικαιοσύνη να διαλευκάνει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων στη μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος στην ηγεσία της Πυροσβεστικής κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πίεσε και να απείλησε τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ο οποίος και ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

«Θάψε τα , μην μπλέξεις σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, «από το υπουργείο», μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα, μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου. Θα σε σκίσουμε… θες καμία δυσμενή;», είναι τα λόγια που «καίνε» το υψηλόβαθμο τότε στέλεχος.

Δείτε το βίντεο

Η απάντηση της Γεροβασίλη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, απάντησε με επίσημη ανακοίνωσή της, στο δημοσίευμα κάνοντας λόγο για ψεύδη. «Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου», δήλωσε συγκεκριμένα.

Διαψεύδει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων αναφέρει το δημοσίευμα προχώρησε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Γιώργος Ματθαιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν του υπέδειξε πώς να κάνει τη δουλειά του. «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ