Άγιος Παΐσιος: Λαοθάλασσα πιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χωρίς αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες

Εικόνες απόλυτου συνωστισμού καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της γιορτής του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, με τους πιστούς να προσέρχονται χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Κοσμοσυρροή έγινε το Σαββατοκύριακο στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Παρά τον κορονοϊό και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν εκεί για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου, χωρίς ωστόσο να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας και επιπλέον χωρίς να φορούν μάσκες στην πλειοψηφία τους.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού παρόλο που οι πιστοί δεν εισήλθαν στο εκκλησάκι, δεν τήρησαν κανένα μέτρο κατά την παραμονή τους στο λόφο του Λυκαβηττού.

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι κάποιες από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, μεταδόθηκαν από τηλεοπτικό σταθμό και αναδημοσιεύθηκαν και στο enikos.gr, ήταν παλιότερες. 

Πιο συγκεκριμένα αυτή η φωτογραφία είναι από το 2013 στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης:

Η επόμενη φωτογραφία έχει ληφθεί από τον φωτογράφο Χρήστο Μπόνη και έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα dogma.gr το 2016:

Αυτή η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί το 2018 σε δημοσίευμα του ekklisiaonline.gr:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ