Τουρισμός: Αυτή είναι η λίστα της Ε.Ε. με τις 14 “ασφαλείς χώρες” – Για ποιες τα σύνορα παραμένουν κλειστά

Αυτές είναι οι 14 ασφαλείς χώρες από τις οποίες μπορούν να εισέρχονται τουρίστες στην Ε.Ε από 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την Telegraph. Στη λευκή λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα, ενώ κλειστά είναι και τα σύνορα για τη Ρωσία. Συμπεριλαμβάνονται αντίθετα οι εξής χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Τυνησία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη. Η λίστα αναμένεται να επικαιροποιηθεί, ανάλογα με τα επιδημιολογικά κριτήρια, σε 15 ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος με τις χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ σε non- essential travel, “κλείδωσε” ουσιαστικά την Παρασκευή στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων. Ακολούθησε γραπτή διαδικασία έγκρισης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πλέον αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επισήμως η λίστα.

Σε ό,τι αφορά πάντως την Κίνα, το θέμα παραμένει ανοιχτό, καθώς ενδέχεται να επιτρέπεται η υποδοχή Κινέζων,εφόσον υπάρξει αμοιβαιότητα, δηλαδή, και το Πεκίνο ανοίξει τα σύνορά του στους Ευρωπαίους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ