“Μαϊμού” γιατρός: Εμφανίστηκαν ακόμη 20 θύματα – Επισκέφθηκε τον 47χρονο ο αδερφός του – ΒΙΝΤΕΟ

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2020 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του “μαϊμού” γιατρού από το Κορωπί, με τη δικογραφία να διογκώνεται. Στην αστυνομία φθάνουν καθημερινά και νέες καταγγελίες από θύματα που τον αναγνώρισαν είτε από τα ψεύτικα στοιχεία του ως Νίκος Κόντος είτε από τον τρόπο δράσης του.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ , 20 ακόμη θύματα εξαπάτησης, από την Λάρισα, τον Βόλο, την Λαμία και την Αττική, ήρθαν σε επαφή με τις αρχές.

Τα 20 θύματα του 47χρονου θα καταθέσουν αύριο και τις επόμενες ημέρες στις αστυνομικές αρχές στον τόπο διαμονής τους, και θα απαντήσουν σε ειδικό ερωτηματολόγιο.

Ο 47χρονος κρατείται στην ΓΑΔΑ, είναι συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, και σύμφωνα με πληροφορίες τον επισκέφθηκε ο αδελφός του. Αντίθετα δεν τον επισκέφθηκε η σύζυγός του.

Μία μέρα πριν την σύλληψη του, δηλαδή στις 17 Ιουνίου, είχε προσδιοριστεί δίκη για κακουργηματική απάτη σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματία από τον οποίο κατάφερε να αποσπάσει την περίοδο 2005-2008 πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον είχε πείσει ακόμα ότι διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, καθώς και ότι πρέπει να προμηθευτεί μεγάλο αριθμό θωρακισμένων αυτοκινήτων για την ασφάλεια του, τζιπ και λιμουζίνα.

Αδίστακτος, όπως χαρακτηρίζεται, είχε φτάσει στο σημείο να ρίχνει ευθύνες ακόμα και στο 16χρονο παιδί, θύμα του, ότι δεν ανταποκρινόταν στην θεραπεία.

Στην οικογένεια του 16χρονου είχε πει πως η «πρωτοποριακή» θεραπεία θα διαρκούσε 5 μήνες . Στις 21/10/2016 οι γονείς του παιδιού του έδωσαν σε μετρητά 22.000 ευρώ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Στην οικογένεια της 14χρονης πρότεινε θεραπεία 8 μηνών, σε δύο κύκλους. Οι γονείς του κοριτσιού του έδωσαν 8 επιταγές συνολικού ποσού 12.670 ευρώ. Είχε το θράσος και επισκέφθηκε στο νοσοκομείο την 14χρονη λίγο πριν «φύγει» προτείνοντας στους γονείς να την χειρουργήσει.

Ακόμα ένα θύμα του ήταν ένας 76χρονος. Η κόρη του για την υποτιθέμενη θεραπεία που θα διαρκούσε 6 μήνες του κατέβαλε το ποσό των 17.000 ευρώ.

Ως διοικητικό στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας είχε αναλάβει ακόμα και την αγοραπωλησία οικοπέδου 1.200 στρεμμάτων στο Ηράκλειο. Το οικόπεδο ανήκε σε σε γιο ασθενούς του γιατρού, που υποσχόταν πως θα τον κάνει με τις γνωριμίες που είχε Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ