“Μαϊμού” γιατρός: Πού είχε απλώσει τα πλοκάμια του – Η δικηγόρος-θύμα που τον σύστησε σε ασθενείς

Μια καλοστημένη επιχείρηση που του απέφερε μεγάλα κέρδη είχε στήσει ο ψευτογιατρός, καθώς εκτιμάται πως είχε εξαπατήσει πολύ περισσότερους ασθενείς. Ακόμα, δεν έχει διευκρινιστεί εάν μεταξύ εκείνων που ξεγέλασε είναι και οι γιατροί με τους οποίους συνεργαζόταν. Τα στοιχεία του 47χρονου αναμένεται να δοθούν Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου αναμένεται τη Δευτέρα, και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν νέες καταγγελίες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου δέκα θύματα τον έχουν αναγνωρίσει είτε από το όνομά είτε από τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης του. Αυτά τα άτομα αναμένεται να κληθούν σύντομα να καταθέσουν, καθώς σχηματίζεται συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο απατεώνας εξέταζε τα θύματά του και σε μοναστήρι στην Παιανία. Μάλιστα αναφέρεται ότι είχε συστηθεί φορώντας στολή πιλότου, ενώ μοναχή που μίλησε στη δημόσια τηλεόραση είπε ότι βάπτισε εκεί κι ένα από τα παιδιά του.

Ορμητήριο χαρακτηρίζεται και ο Βόλος, όπου επί τέσσερα συναπτά έτη ο 47χρονος χρησιμοποιούσε ιατρείο αγγειοχειρουργού, αλλά και το Μοναστήρι των Ταξιαρχών στις Μηλιές, για να προωθεί βότανα του Πηλίου, όπως η ρίγανη και το βαλσαμόλαδο, ως θαυματουργά. Ένας από τους δύο γιατρούς, οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη ως πιθανοί συνεργοί του 47χρονου διατηρούσε ιατρείο στο Βόλο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο ιατρείο του εν λόγω αγγειοχειρουργού δεχόταν θύματά του.

‘Έχει ήδη ταυτοποιηθεί η 49χρονη από τη Λάρισα που είχε χειρουργηθεί για πρόβλημα στις ωοθήκες από Βολιώτη γιατρό, ο οποίος και την έπεισε να συνεχίσει τις χημειοθεραπείες τις οποίες είχε διακόψει λόγω εξαπάτησης από τον “μαϊμού” γιατρό.

Ο 47χρονος κατάφερε να ξεγελάσει γιατρούς διαφόρων κλινικών αλλά και μοναχούς στο Άγιο Όρος, καθώς δήλωνε θεοσεβούμενος και πατριώτης, ενώ δεν εμφάνιζε ΑΦΜ, ούτε διατηρούσε πιστωτικές κάρτες. Η αστυνομία αναζητά συνεργούς και στη Λαμία. Επίσης, φέρεται να απέσπασε πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ από πασίγνωστο επιχειρηματία στον οποίο δήλωσε ότι διαθέτει απόρρητη τεχνολογία για τηλεπικοινωνίες, πείθοντας ότι έχει υψηλές διασυνδέσεις με ΗΠΑ, Βατικανό και Σαουδική Αραβία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ο θάνατος 16χρονου αγοριού από τις Σέρρες το 2017 στο οποίο χορηγούσε ακατάλληλα σκευάσματα, αποσπώντας από την οικογένειά του 2.000 ευρώ, ο θάνατος 14χρονου από την Κω, από την οικογένεια του οποίου ο απατεώνας απέσπασε 19.500 ευρώ, ενώ 17.000 ευρώ έλαβε από την οικογένεια του 76χρονου θύματος το οποίο γνώρισε μέσω μοναχού Μονής στο Πήλιο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο παιδιά έπασχαν από την ίδια νόσο και είχαν υποβληθεί σε επέμβαση στη Γερμανία. Υπήρξε μια υποτροπή και έτσι έφτασαν στο μοναστήρι, αναζητώντας την ελπίδα. Εκεί ο μοναχός του σύστησε μια δικηγόρο που τους έφερε σε επαφή με τον “Νίκο Κοντό”. Πρόκειται για την κόρη του 76χρονου που δυστυχώς και αυτός κατέληξε. Τότε, όμως δεν ήξερε και η ίδια ότι ο 47χρονος ήταν απατεώνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ