Επίθεση με βιτριόλι-Λύτρας: Ηθική ικανοποίηση για την Ιωάννα η προφυλάκιση της 35χρονης -ΒΙΝΤΕΟ

Τη στάση που κράτησε η κατηγορούμενη ενώπιον του ανακριτή σχολίασε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας της 34χρονης Ιωάννας, που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Επειδή άκουσα να δίνεται ένας τίτλος “το δικαίωμα της σιωπής”, απλά να το πω, δεν απολογήθηκε, είναι πολύ απλό, δεν δέχθηκε να απολογηθεί, είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένας κατηγορούμενος για δικούς του λόγους να μην θέλει να απολογηθεί. Θεωρώ ότι οι λόγοι είναι το ότι είναι τόσο πολλά τα ενοχοποιητικά στοιχεία, που δεν είχε να πει κάτι… Ένας άνθρωπος για να μπορεί να επιμείνει στην αθωότητα του θα πρέπει να μην υπάρχουν και κάποιες αποδείξεις. Εδώ έχουμε αποδείξεις που είναι πολύ συγκεκριμένες, την τηλεκάρτα, την περούκα, την καπαρντίνα, υπάρχει συνδυασμός από τις φωτογραφίες. Άρα δεν νομίζω να εξυπηρετούσε σε κάτι να απολογηθεί. Και το να απολογείτο δεν θα υπήρχε διαφορά. Εισαγγελέας και ανακριτής θα διέτασσαν την προσωρινή της κράτηση” είπε ο κ. Λύτρας.

Όσο για την αντίδραση της Ιωάννας στην είδηση της προφυλάκισης της δράστριας είπε: “Την ενημέρωσα εγώ. Υπάρχει μία -αν μπορώ να το πω για όλη αυτήν τη ζημιά που έχει πάθει- μια ηθική ικανοποίηση ότι ο άνθρωπος που της έκανε αυτό το κακό έχει οδηγηθεί στη φυλακή”.

Επεσήμανε ακόμη: “Θέλω να πω και κάτι για το οποίο έχω δεχθεί πολλά μηνύματα, ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Ξέρετε πόσα μηνύματα έχουμε δεχθεί γι αυτό το πράγμα, έχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε για την κατηγορουμένη τι κάνει όταν έχει διαπράξει αυτό το έγκλημα, όταν έχουμε την Ιωάννα που δεν τρώει γιατί δεν μπορεί να φάει, και να ακούω ότι τέσσερις μέρες κρατείται και δεν τρώει όταν έχουμε μια κοπέλα 20 μέρες στο νοσοκομείο, θα μείνει περίπου 3 μήνες ακόμη, θα υποβληθεί σε ε 30 χειρουργεία αν μη τι άλλο νομίζω ότι ήταν ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ