Επίθεση με βιτριόλι: Το προφίλ της 35χρονης – Τα likes σε φωτογραφίες της Ιωάννας στο Facebook και τα λάθη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην35χρονη που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου. Η 35χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί στον ανακριτή. Η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου αρνείται τις κατηγορίες που τις αποδίδονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία με την τηλεκάρτα είχε κάνει τρεις κλήσεις στην εταιρεία ραδιοταξί και ένα τηλεφώνημα σε έναν αλλοδαπό. Οι αστυνομικοί αφού βρήκαν την κάρτα εντόπισαν και τον άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μίλησε με την συγκεκριμένη γυναίκα.

Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της 35χρονης – Ο γάμος, το αίτημα στο facebook και η εμμονή

Η 35χρονη γυναίκα φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι αθώα και αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση, ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές -αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους ισχυρά στοιχεία που την ενοχοποιούν. Όπως εκτιμούν, κίνητρο της επίθεσης ήταν η ερωτική αντιζηλία, μιας και η δράστιδα φέρεται να είχε “στοχοποιήσει” το θύμα θεωρώντας πως αποτελούσε εμπόδιο ώστε να εξελιχθεί η σχέση με τον σύντροφό της. Τις δύο γυναίκες συνέδεε η κοινή τους καταγωγή. Συγκεκριμένα και οι δύο κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία, η μεν 35χρονη από τον Σταθά και η δε Ιωάννα από το Λουτρό. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως οι δυο τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία ενώ πέρασαν σε πανεπιστημιακές σχολές στην Αθήνα, όπου και μετακόμισαν σχετικά την ίδια περίοδο. Μάλιστα, μέλος της οικογένειας της Ιωάννας φέρεται να είχε παντρέψει πρόσωπο της οικογένειας της 35χρονης. Παρότι οι δυο τους δεν ήταν κολλητές, οι πορείες της ζωής τους φαίνεται πως ήταν παράλληλες.

Ο γάμος στην Αιτωλοακαρνανία και το αίτημα φιλίας

“Κλειδί” για τις τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν, αποτελεί η συνάντηση που φέρεται να είχαν οι δυο τους, πριν από περίπου ένα χρόνο, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν σε έναν γάμο, στον οποίο η 35χρονη συνοδευόταν από τον σύντροφό της. Αμέσως μετά, όπως λένε σχετικές πληροφορίες, η Ιωάννα δέχτηκε αίτημα φιλίας στο Facebook από τον σύντροφο της 35χρονης, η οποία άρχισε να ζηλεύει παράφορα και να “δαιμονοποιεί” την 34χρονη, θεωρώντας ότι αυτή φταίει που η σχέση της δεν εξελίσσεται. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, από εκείνο το σημείο η δράστιδα άρχισε να αποκτά εμμονή με το θύμα, γεγονός που -όπως εκτιμούν- την οδήγησε στο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, που σημάδεψε για πάντα την Ιωάννα. Το κίνητρο φαίνεται πως έχει “δεθεί” και από την κατάθεση του συντρόφου της βασικής υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, ο 35χρονος άνδρας φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με την 34χρονη Ιωάννα και πως η σύντροφός του πίστευε λανθασμένα ότι το θύμα ήταν “εμπόδιο” στο να εξελιχθεί πιο σοβαρά η σχέση τους. Ενώ από ότι φαίνεται η 35χρονη έκανε like στις φωτογραφίες της Ιωάννας στο Facebook.

Η 35χρονη είναι μία γυναίκα με καλό μορφωτικό επίπεδο, που εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, το οποίο συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία δουλεύει η Ιωάννα. Τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναστάτωση στη γειτονιά της. Οι άνθρωποι που την έβλεπαν καθημερινά, οι γείτονές της, την περιγράφουν ως μια κοπέλα ήσυχη που δεν είχε δείξει σημάδια ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια πράξη. “Ήταν ήσυχη δεν είχε δείξει σημάδια ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Την έβλεπα κάθε ημέρα, ένα γεια λέγαμε και σήμερα το πρωί, έμαθα ότι άνδρες της ασφάλειας ήρθαν και την πήραν” είπε ένας γείτονας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ