Κορονοϊός: Πόσοι παραβίασαν την καραντίνα των 14 ημερών στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών, όσων φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, έχουν καταγραφεί 246 σπασίματα καραντίνας. Όταν εντοπίζεται μια ανάλογη παράβαση επιβάλλεται 5.000 ευρώ πρόστιμο. Σήμερα σε καραντίνα βρίσκονται 15.181 άτομα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται άνθρωποι που ήταν στο εξωτερικό, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και επαφές κρουσμάτων από τις ιχνηλατήσεις.

Οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ υπήρξαν και 737 αστυνομικές επισκέψεις στα σημεία απομόνωσης για να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων, εάν δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι με λογισμικό, όπου μπορούν να μπουν όλες οι καραντίνες σε έναν χάρτη και οι διευθύνσεις των κατοικιών θα μπουν σε μία άλλη εφαρμογή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Παράλληλα θα γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι συμμόρφωσης.

Θα αυξηθούν και οι δειγματοληπτικές αυτοψίες και οι ποινές για τους παραβάτες θα είναι εξαιρετικά αυστηρές, ειδικά σε περιπτώσεις που μολύνουν κι άλλους ανθρώπους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ