Τα μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ πήγαν… περίπατο – Τεράστια η χαλάρωση των επιβατών – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες από την εποχή που ο κορονοϊός φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όχι καθημερινή απειλή θυμίζει η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Τα μέτρα ατομικής προστασίας έχουν ατονίσει, με τους επιβάτες να συνωστίζονται, χωρίς να φορούν μάσκες, ενώ δεν τηρούνται οι αποστάσεις.

Η χαλάρωση των πολιτών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής με δεδομένο πως οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων είναι ελάχιστοι, αν όχι μηδαμινοί. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μεσημεριανού δρομολογίου στον σταθμό Μοναστηράκι. Η πόρτα στο βαγόνι του ηλεκτρικού κλείνει και ο κόσμος στοιβάζεται, ο ένας πάνω στον άλλον. Κάποιοι από αυτούς δεν φορούν μάσκα. Για αποστάσεις ούτε λόγος. Εικόνες απόλυτου συγχρωτισμού. Το ίδιο συμβαίνει και σε βαγόνι στο Μετρό.

Όταν ανοίγουν οι πόρτες δεκάδες πολίτες ξεχύνονται για να προλάβουν να πάνε στις κυλιόμενες σκάλες. Όμως δεν προλαβαίνουν. Και σχεδόν πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον.

Στους σταθμούς του Μετρό υπήρχαν οι βοηθοί επιβατών που έδιναν συμβουλές αλλά οι αποστάσεις δεν τηρούνταν. Γενικώς υπήρχε μία εικόνα στα μέσα μεταφοράς προβληματική σε μία περίοδο, όπου η πανδημία βρίσκεται ναι μεν σε ύφεση, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί, όπως, άλλωστε, υποστηρίζουν και οι επιστήμονες.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ