Χαρδαλιάς για αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Προχωράμε τις ετοιμασίες για την υποδοχή πτήσεων εξωτερικού

Σύσκεψη με το υγειονομικό προσωπικό, που θα αναλάβει από την προσεχή Δευτέρα (15 Ιουνίου) τις δειγματοληψίες επιβατών εξωτερικού για τον έλεγχο του κορονοϊού είχε, το απόγευμα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι ετοιμασίες προχωρούν και είναι σε καλό δρόμο, ώστε από τη Δευτέρα το αεροδρόμιο να ανοίξει για τις πτήσεις εξωτερικού, από συγκεκριμένες χώρες, με ασφαλή τρόπο και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις για τεχνικά ζητήματα. Σημείωσε, δε, ότι ο ίδιος θα βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη από την Κυριακή, μια μέρα δηλαδή πριν από το άνοιγμα του αεροδρομίου σε πτήσεις από το εξωτερικό.

«Ξεκινάμε με εικοσιεννιά χώρες που βρίσκονται στη λίστα των ασφαλών χώρων προορισμού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι ανάλογα με την κατάσταση, τα σχέδια θα επικαιροποιούνται διαρκώς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η επικαιροποίηση θα γίνεται «κάθε δεύτερη, τρίτη ημέρα», ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σύμφωνα με τους αλγόριθμους και τα μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ώστε ο τουρισμός στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα εν γένει να γίνεται «με όρους ασφάλειας και σεβασμού της δημόσιας υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ