Τζορτζ Φλόιντ: Ο Τραμπ δεν εξετάζει περικοπή του προϋπολογισμού της αστυνομίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «σοκαρισμένος» από τις εκκλήσεις να μειωθεί η χρηματοδότηση των αστυνομικών δυνάμεων και εξετάζει ορισμένες προτάσεις ως απάντηση για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο πρόεδρος «εξετάζει διάφορες» προτάσεις, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι ακριβώς αφορούν τα μέτρα αυτά.

Το αίτημα ορισμένων διαδηλωτών για περικοπή του προϋπολογισμού της αστυνομίας, με αφορμή τον θάνατο του Φλόιντ βρίσκει αντίθετους ορισμένους Δημοκρατικούς. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι αποδοκιμάστηκε έντονα το Σαββατοκύριακο από το συγκεντρωμένο πλήθος, όταν είπε ότι διαφωνεί.

Ο Τραμπ επικρίθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες, όταν ζήτησε από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να καταστείλουν τις διαδηλώσεις και απείλησε να κατεβάσει στον δρόμο εν ενεργεία στρατιώτες, μολονότι αυτοχαρακτηρίστηκε «σύμμαχος» των ειρηνικών διαδηλωτών.

Η Μακενάνι είπε σήμερα ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι υπάρχουν κάποια «περιστατικά» ρατσισμού στην αστυνομία, προσθέτοντας όμως ότι ο πρόεδρος θεωρεί γενικά τους αστυνομικούς καλούς ανθρώπους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ