Μάνδρα: Στις 22 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πλημμύρα

Της Άννας Κανδύλη

Για την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, όταν θα ξεκινήσει και η πλήρης επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, διεκόπη χθες η δίκη για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017 που άφησε πίσω της 25 νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σε περιουσίες.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο αλλά έκτοτε έχει διακοπεί αρκετές φορές αρχικώς προκειμένου να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα και στη συνέχεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι για την φονική πλημμύρα κατηγορούνται 21 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από την εισαγγελική έρευνα είχε διαπιστωθεί πλήρης έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή «μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και κατεπείγον εκτέλεσης των έργων με δεδομένο ότι και κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015 και η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ