Προμαχώνας: Γιατί δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο – Ομαλοποιείται η κατάσταση – ΒΙΝΤΕΟ

Ουρές χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν από τη Δευτέρα στο τελωνείο του Προμαχώνα καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, υπήρξε η λανθασμένη πληροφόρηση ότι οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μπορούν να περάσουν ελεύθερα, χωρίς την απαραίτητη καραντίνα.

Συγκεκριμένα τουρίστες από τα Βαλκάνια καταφτάνουν στην Ελλάδα από 1η Ιουνίου έχοντας την εσφαλμένη εικόνα ότι θα τους επιτραπεί η είσοδος χωρίς την τήρηση των αυστηρών μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σύμφωνα με το OPEN, όσοι θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα επτά ημερών και να δώσουν τα στοιχεία τους, εν αντιθέσει με αυτούς που θα εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τις 15 του μήνα και μετά.

Σήμερα πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από νωρίς το πρωί σήμερα, όπως τονίζουν στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, η κατάσταση με τη ροή των αυτοκινήτων έχει ομαλοποιηθεί απόλυτα καθώς υπάρχει πλέον ενημέρωση ότι όσοι εισέρχονται και όσοι εξέρχονται των ελληνικών συνόρων θα μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών. Πλέον, οι οδηγοί των επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων δηλώνουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία, μαζί με τη διεύθυνση κατοικίας- παραμονής τους και το τηλέφωνό τους σε περίπτωση που χρειαστεί οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ