Κρανίδι: Ανήσυχοι οι κάτοικοι για τη δομή φιλοξενίας μετά το νέο κρούσμα κορονοϊού – ΒΙΝΤΕΟ

Να φύγει τώρα η δομή φιλοξενίας από το Κρανίδι, ζήτησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στο Πόρτο Χέλι, Κωνσταντίνος Κόκκαλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξηγώντας τον λόγο της αναστάτωσης των κατοίκων: “Ενώ ήταν 21 ημέρες μέσα σε καραντίνα και χωρίς να γίνει επανέλεγχος αν έχουν καθαριστεί από τον κορονοϊό, ξαφνικά γέμισαν το Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι κατά ομάδες, 10-15 άτομα μαζεμένα. Ο κόσμος έχει αναστατωθεί πάρα πολύ, και φοβάται, γιατί υπάρχουν και ηλικιωμένοι άνθρωποι, που φοβούνται μήπως κολλήσουν. Υπάρχει ανησυχία” σημείωσε και πρόσθεσε:

“Εμείς δεν έχουμε νοσοκομείο με τόσα περιστατικά, μόνο Κέντρο Υγείας το οποίο είναι υποστελεχωμένο, με 2-3 ιατρούς, δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει. Η αστυνομία, με ελλιπή δύναμη, είναι μόνο 10 άτομα. Γενικά, η δομή δεν μπορεί να σταθεί σ’ αυτόν τον τόπο. Έχουν περάσει πέντε χρόνια σ’ αυτήν τη δομή και κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Έχουμε ήδη κάνει όλα τα διαβήματα. Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, έχουμε κάνει διαβήματα προς εισαγγελέα και υπουργεία για άμεση απομάκρυνση” επεσήμανε ο κ. Κόκκαλης.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΑΝΤ1, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι μετά το νέο κρούσμα που σημειώθηκε στο Κρανίδι καθώς οι μετανάστες που διαβιούν στη δομή συγχρωτίζονται χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας ούτε για τη δική τους προστασία ούτε για τους κατοίκους της περιοχής με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Οι κάτοικοι λένε πως αν προκύψουν επιπλέον κρούσματα στη δομή, ενδεχομένως να γίνει διασπορά με τις μετακινήσεις τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ