Ζακ Κωστόπουλος: Ορίστηκε για τις 21 Οκτωβρίου η δίκη – Ποιοι θα βρεθούν στο εδώλιο

Στις 21 Οκτωβρίου 2020 προσδιορίστηκε η δίκη -ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου- των έξι κατηγορουμένων για τον αποτρόπαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Ενώπιον του δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν δύο καταστηματάρχες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο, ο οποίος -για άγνωστο λόγο- είχε μπει στο κατάστημα του πρώτου, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο σημείο. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.

«Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές» ανέφεραν.

Η κατηγορία για την οποία θα δικαστούν αφορά το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ