Τσιόδρας: Τι δείχνει μελέτη για το αν «κολλάει» ξανά κορονοϊό κάποιος που νόσησε – ΒΙΝΤΕΟ

Στο ερώτημα αν κάποιος που νόσησε από κορονοϊό, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μολυνθεί ξανά, απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ένα άλλο σημαντικό εύρημα από συναδέλφους σε μελέτη στην Βοστώνη προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα αν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό, μπορούν να επαναμολυνθούν», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και πρόσθεσε: «Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πειραματόζωα, εννέα πιθήκους, τα οποία ανέπτυξαν συμπτώματα της νόσου κι ένα μήνα μετά τους έδωσαν άλλη μια δόση του ιού. Τις επόμενες δύο εβδομάδες διαπίστωσαν γρήγορα μειούμενα επίπεδα του ιού στην μύτη των ζώων και σχεδόν καθόλου στους πνεύμονες».

«Όλα τα ζώα γρήγορα εμφάνισαν μετά τη δεύτερη έκθεση στον ιό τα αντισώματα στο αίμα τους, όπως συμβαίνει όταν έχουμε περάσει μια ίωση», είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: «Αναπτύσσουμε αντισώματα και δεν ξαναασθενούμε από την ίδια ίωση εντός μικρού χρονικού διαστήματος. Δηλαδή αφού τον περάσαμε τον ιό, δεν αρρωσταίνουμε ξανά. Η άμυνα του οργανισμού μας τον καταπολεμά. Η μελέτη αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και την έρευνα για ένα κατάλληλο εμβόλιο».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ