Χαρδαλιάς: Μόνο ένα κρούσμα κορονοϊού σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό – ΒΙΝΤΕΟ

Τα στοιχεία δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση, των εισερχομένων κρουσμάτων κορονοϊού τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στις πτήσεις προς τη χώρα μας, στην ενημέρωση της Πέμπτης.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, είναι ενδεικτικό ότι από τις 13 Μαΐου μέχρι χθες έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό. Επιπρόσθετα, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουν έρθει τρεις πτήσεις από τη Γερμανία με 548 επιβάτες συνολικά και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, τόνισε. Υπενθύμισε δε ότι η υφιστάμενη διαδικασία, το τεστ και η καραντίνα, συνεχίζεται μέχρι τις 21 Μαΐου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών, υπενθυμίζοντας ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά και ανοίγουν οι χώροι εστίασης. Επίσης, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα ανοίξουν και πώς τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1η Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ