Κορονοϊός: Στους 166 οι νεκροί στην Ελλάδα – Μόνο τέσσερα νέα κρούσματα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε 166 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι κατέληξε μία 73χρονη γυναίκα στο ΝΙΜΤΣ. Νωρίτερα, στην ενημέρωση που έγινε το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος από κορονοϊό στη χώρα μας. Εκ των θανόντων, οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι ήταν άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 75 έτη.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 2.840. Το 55,1% των κρουσμάτων κορονοϊού αφορά άνδρες. Τα 616 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.475 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 22 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 73 έτη. Οι εννέα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 95,5% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Εξιτήριο από ΜΕΘ έχουν πάρει 95 ασθενείς, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, η Ρωσία πλέον αναφέρει τις περισσότερες περιπτώσεις της νόσου στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, με περίπου 300.000 κρούσματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ