Τσιόδρας: Ο κορονοϊός θα συνεχίσει να “κυκλοφορεί” ίσως και μετά το εμβόλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Τη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως ο κορονοϊός μπορεί να μην εξαφανιστεί ποτέ σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε πως ο ιός θα συνεχίσει να “κυκλοφορεί”, ίσως ακόμη και μετά την ανακάλυψη ενός επιτυχημένου εμβολίου.

«Όταν ένας ιός όπως αυτός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό, ούτε αποτελεσματικό προς το παρόν εμβόλιο, είναι δύσκολο να προβλέψεις για πόσο θα υπάρχει ο ιός. Ακόμα μαθαίνουμε για το πλήρες κλινικό εύρος των εκδηλώσεών του, πέραν της κλινικής πνευμονίας. Άρα, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη να τον περιορίσουμε, να τον αντιμετωπίσουμε. Το ότι όλοι μαζί στην Ελλάδα δεν τον αφήσαμε να κάνει την ανεξέλεγκτή του διαδρομή, δεν σημαίνει ότι τον εξαφανίσαμε» υπογράμμισε.

«Ο μαζικός εμβολιασμός των πληθυσμών της γης έναντι στον κορονοϊό, μοιάζει σαν αποστολή για το φεγγάρι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας «πως δεν μπορεί να αποκλείσει τη δυνατότητα να γίνει ένας ενδημικός ιός, δηλαδή θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας όπως το κοινό κρυολόγημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ