Έλληνες διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ευρώπη ζητούν τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, απέστειλε ομάδα Ελλήνων διοργανωτών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ευρώπη, στηρίζοντας τις θέσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό με εκδηλώσεις σε χώρες όπως το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Σουηδία, καλούν την Ελληνική κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμούς «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε όλα τα επίπεδα ώστε να ενισχύσει άμεσα τον πιο ισχυρό πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ευρώπη, τον πολιτισμό μας και όλους όσους τον παράγουν».

Η επιστολή, που υπογράφεται από τις εταιρείες Ark4Art (Ηνωμένο Βασίλειο), Greece on Tour (Γερμανία), Medelhavets Produktion (Σουηδία), Nota Greek Events (Γερμανία), Premier Act (Βέλγιο) και Prosopa Events (Ηνωμένο Βασίλειο) αναφέρει: «Στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, είτε έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης είτε πρόκειται να ληφθούν. Οι πολιτικές αποφάσεις κάθε χώρας δεν είναι απαραίτητα συγκρίσιμες και εξαγώγιμες, μπορούν όμως να αποτελέσουν βέλτιστες πρακτικές και για τη δική μας χώρα. Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται σε όλη την Ευρώπη είναι ακόμα πιο σημαντικό για την μελλοντική βιωσιμότητα του πολιτισμού να ανοίξει από τώρα ο διάλογος ενίσχυσης της εξωστρεφούς δυναμικής της Ελληνικής δημιουργίας, στην οποία συμπράττουμε και εμείς. Ο ρόλος μας μπορεί να μην είναι θεσμικά αναγνωρισμένος αλλά είναι στην πράξη διττά σημαντικός και για την Ελλάδα και για την κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε. Στην προσπάθεια μας αυτή είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί σας το πώς μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί αυτή η διαδικασία μελλοντικά.»

Η επιστολή

«Αξιοτιμή Κυρία Υπουργέ, κα. Μενδώνη,

Είμαστε Διοργανωτές Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που δραστηριοποιούμαστε στην Ευρώπη.

Προωθούμε τον Ελληνικό πολιτισμό οπουδήποτε υπάρχει Ελληνισμός με τις δικές μας δυνάμεις και φέρνουμε σε επαφή τους Ευρωπαϊκούς λαούς με την Ελληνική πολιτιστική δημιουργία. Στηρίζουμε την επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της 28ης Απριλίου ζητώντας προστασία των καλλιτεχνών από τα αρμόδια Υπουργεία λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες.

Καλούμε και εμείς την Ελληνική κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμούς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε όλα τα επίπεδα ώστε να ενισχύσει άμεσα τον πιο ισχυρό πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ευρώπη, τον πολιτισμό μας και όλους όσους τον παράγουν.

Στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, είτε έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης είτε πρόκειται να ληφθούν.

Οι πολιτικές αποφάσεις κάθε χώρας δεν είναι απαραίτητα συγκρίσιμες και εξαγώγιμες, μπορούν όμως να αποτελέσουν βέλτιστες πρακτικές και για τη δική μας χώρα.

Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται σε όλη την Ευρώπη είναι ακόμα πιο σημαντικό για την μελλοντική βιωσιμότητα του πολιτισμού να ανοίξει από τώρα ο διάλογος ενίσχυσης της εξωστρεφούς δυναμικής της Ελληνικής δημιουργίας, στην οποία συμπράττουμε και εμείς.

Ο ρόλος μας μπορεί να μην είναι θεσμικά αναγνωρισμένος αλλά είναι στην πράξη διττά σημαντικός και για την Ελλάδα και για την κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε.

Στην προσπάθεια μας αυτή είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί σας το πώς μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί αυτή η διαδικασία μελλοντικά.

Με εκτίμηση, Ark4Art – Δημήτρης Κρανιώτης, Γιάννης Παλογέλης (Ηνωμένο Βασίλειο) Greece on Tour – Αλέξανδρος Καρόζας (Γερμανία) Medelhavets Produktion & Events – Γιώργος Ζαπάρτας (Σουηδία) Nota Greek Events – Μιλτιάδης Κεσσάτης (Γερμανία) Premier Act – Χρήστος Παναγιωτακόπουλος (Βέλγιο) Prosopa Events – Βασίλης Κρητικάκης, Μάριαν Πισσαρίδη, Βασιλική Τσεπέρκα (Ηνωμένο Βασίλειο)».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ