Ρεμδεσιβίρη: Θα είναι το πρώτο φάρμακο «όπλο» κατά του κορονοϊού – Τι δείχνουν οι πρώτες μελέτες – ΒΙΝΤΕΟ

Το φάρμακο με ρεμδεσιβίρη που επιταχύνει κατά 30% τον χρόνο ανάρρωσης των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν ευρύτατα οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι μελέτες που πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, είναι ενθαρρυντικές, υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι το φάρμακο θα χορηγείται μόνο σε νοσηλευόμενους.

Σύμφωνα με τον Συμεών Μεταλλίδη, παθολόγο λοιμωξιολόγο στο ΑΧΕΠΑ, αφού ευχαρίστησε την κ. Τουλούμη, επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης στην Ελλάδα, για τον συντονισμό του προγράμματος, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει είναι ενθαρρυντικά για τους ασθενείς με κορονοϊό.

«Τα αποτελέσματα που βγαίνουν από τη μελέτη είναι ενθαρρυντικά. Δεν είναι ότι νικήσαμε τη μάχη και βρήκαμε το θαυματουργό φάρμακο. Είναι ένα φάρμακο που θα είναι όπλο στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε τον ιό» είπε ο κ. Μεταλλίδης και τόνισε ότι θα είναι το πρώτο φάρμακο που θα πάρει έγκριση κατά του κορονοϊού, καθώς δεν έχει και ιδιαίτερες παρενέργειες, ενώ γίνονται μελέτες έτσι ώστε να χορηγείται και σε πρώιμο στάδιο.

«Κανένα άλλο φάρμακο δεν είναι εγκεκριμένο. Είναι το πρώτο βήμα στο να νικήσουμε τον ιό. Πιθανά θα τρέξουν νέες μελέτες ώστε να εντάξουν το φάρμακο νωρίτερα στους ασθενείς, πριν φτάσουν στη βαρύτητα που χρειάζεται να νοσηλευτούν με βαριές πνευμονίες στο νοσοκομείο», επισήμανε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ