Τσιόδρας: Αν είχα πει πως τα παιδιά είναι “υγειονομικές βόμβες” θα έπρεπε να με καθαιρέσετε – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν είπα ποτέ ότι τα παιδιά είναι ‘υγειονομικές βόμβες'”, απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης με αφορμή τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων, συμπληρώνοντας “αλίμονό μου, αν έλεγα τέτοιο πράγμα θα έπρεπε να καθαιρέσετε αμέσως από εκπρόσωπο”.

Αυτό που τόνισε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, είναι ότι “με μαθηματική βεβαιότητα ισχύει για τα παιδιά είναι ότι κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο” και εξήγησε ότι όλα και περισσότερα δεδομένα δημοσιεύονται από την Κίνα, τις επιδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής. “Γι’ αυτό και προηγούνται στις προσπάθειες επανόδου της κοινωνίας σε μια κανονικότητα”, είπε ο κ. Τσιόδρας, αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής 14 χώρες στην Ευρώπη έχουν ήδη αποφασίσει για επανένταξη των παιδιών στα σχολεία. “Δεν είμαστε μόνο εμείς”, είπε για να διευκρινίσει ότι “μόνο η Ισπανία και η Ιταλία δεν το έχουν κάνει και δεν θα το κάνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω της τραγωδίας που έζησαν”.

“Θεωρώ ότι για πολλούς λόγους τα παιδιά έπρεπε να προηγούνται και είναι σωστό να προηγούνται, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό αλλά και γιατί αυτά σαν ελπίδα της κοινωνίας μας -και για ψυχολογικούς και για κοινωνικούς λόγους- πρέπει να ενταχθούν πάλι στην κοινωνία”, τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Σχετικά με το γιατί τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο, απάντησε πως δεν είναι ακόμα σαφές και ότι “έχουμε δεδομένα και από τη μία και από την άλλη κατεύθυνση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ