Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ηλεκτρονικό μήνυμα “παγίδα”: Μην το ανοίξετε

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για fake μήνυμα που πιθανόν να λαμβάνουν ή έχουν λάβει ορισμένοι πολίτες από επιτήδειους που επιχειρούν να τους εξαπατήσουν. Την περίοδο που διανύουμε τα μηνύματα fishing και εξαπάτησης μέσω email έχουν παρουσιάσει μια αύξηση, καθώς πολλοί πολίτες χρησιμοποιούν τα email τους για να λαμβάνουν ενημέρωση για διαδικτυακές αγορές αλλά και για τις τραπεζικές τους συναλλαγές. Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι για το μήνυμα – παγίδα και την αποστολή του έχει χρησιμοποιηθεί server εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και “να μην ανοίγουν” τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ