Κορονοϊός: Ασθενής πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και βρέθηκε ξανά θετική – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα περιστατικό επαναλοίμωξης από τον κορονοϊό βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για γυναίκα η οποία είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό στα τέλη Μαρτίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός“, απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 2,5 εβδομάδες αργότερα, έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε πήγε ξανά στο νοσοκομείο και το Σάββατο βρέθηκε ξανά θετική στον κορονοϊό.

Στο φαινόμενο αυτό είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς υπήρξε η καταγραφή περίπου ανάλογων περιστατικών στη Νότια Κορέα. “Σχετικά με την πιθανότητα επαναλοίμωξης, που ίσως διαβάσατε για αυτή το Σαββατοκύριακο και ανακοινώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων της Νότιας Κορέας, είχαμε και κάποιες δηλώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Θα σας πω ότι αυτό που ανέφεραν οι Νοτιοκορεάτες συνάδελφοι, αφορούσε ασθενείς που ελέγχθηκαν ξανά θετικοί για τον ιό, ενώ είχαν αρχικά αρνητικό έλεγχο, είχαν αναρρώσει. Αυτό μπορεί να αφορά κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων, αλλά και μακρά παραμονή του ίδιου του υλικού του ιού χωρίς να μολύνει και να συνοδεύεται από μετάδοση του ιού στον οργανισμό ενός ανθρώπου”¨είχε αναφέρει στις 13 Απριλίου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

“Ομάδα του Π.Ο.Υ. θα διερευνήσει περαιτέρω αυτά τα δεδομένα και αν αυτά αφορούν αληθινή επαναλοίμωξη. Μάλλον όχι. Η ανίχνευση του ιού με PCR μετά τις 2-3 εβδομάδες που έχει περάσει κάποιος τη νόσο, γνωρίζουμε εμείς οι επιστήμονες ότι δεν ισοδυναμεί με μετάδοση και αυτό φαίνεται να τεκμηριώνεται και από δημοσιευμένα δεδομένα από μεγάλες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού” είχε πει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ