Μεταναστευτικό: Βοήθεια από Αυστρία για τις δομές στα ελληνικά νησιά – Τι ανακοίνωσε η Κομισιόν

Στην προσφορά 181 οικίσκων στέγασης και υγιεινής, προχωρά η Αυστρία προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των κινδύνων ενδεχόμενης έξαρσης του κορονοϊού στις δομές μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η προσφορά αυτή θα γίνει μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ε.Ε. και η Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει τα έξοδα αποστολής των ειδικών οικίσκων, που είναι εξοπλισμένοι με ντους και τουαλέτες.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε ότι «η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Χάρη στην προσφορά της Αυστρίας, η Ελλάδα θα ετοιμαστεί καλύτερα για να αποτρέψει τη διασπορά του ιού σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ε.Ε. για να ζητήσει υλικά στέγασης, υγιεινής και ιατρικό εξοπλισμό, όπως συσκευές παραγωγής οξυγόνου, ακτινολογικά μηχανήματα και αναπηρικά αμαξίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ