Θεσσαλονίκη: Πιστοί πήγαν σε εκκλησίες παρά τις απαγορεύσεις – Ορισμένοι ναοί άνοιξαν -ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες πιστών να περιμένουν έξω από εκκλησίες, παρατηρήθηκαν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Παρά τις απαγορεύσεις, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν αρκετοί εκείνοι οι πιστοί που περίμεναν στα προαύλια και στα πεζοδρόμια, έξω από ναούς, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, κάποιοι ιερείς άνοιξαν τους ναούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι πιστοί περίμεναν για ώρες προκειμένου να ανάψουν ένα κερί στα παρεκκλήσια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία έχει δεχτεί πολλές κλήσεις από το πρωί για ανοιχτούς ναούς και για συγκεντρωμένο πλήθος έξω από αυτούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως ανέφερε αναγνώστης του GRTimes περιπολικό της ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το μεγάφωνο για να επισημάνει στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ήταν ανοιχτή η πόρτα του Ιερού Ναού της Αχειροποιήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι την εμφάνιση ενός αστυνομικού ο οποίος μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Λίγο αργότερα η πόρτα έκλεισε και μπήκε λουκέτο. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά στην Αγ. Σοφίας με Μητροπόλεως οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές.

Πηγή: GRTimes.gr, seleo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ