Τσιόδρας: Η αναφορά του στα μέτρα για τον κορονοϊό στις φυλακές – ΒΙΝΤΕΟ

Για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας επισημαίνοντας πως τόσο οι κρατούμενοι όσο και το προσωπικό θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί.

«Τα μέτρα για τον κορονοϊό στις φυλακές είναι πολύ σημαντικά», ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας και συμπλήρωσε: «Σε περίπτωση συμπτωμάτων σε σωφρονιστικά καταστήματα θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αντανακλαστικά από τους αρμόδιους. Οι κρατούμενοι και το προσωπικό είναι και θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί. Είμαστε σε διαβούλευση με το υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας και αυτό της Πολιτικής Προστασίας για να δούμε τι είναι το καλύτερο να γίνει για αυτούς από τους πληθυσμούς».

Εν συνεχεία, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι οι κρατούμενοι «αποτελούν προτεραιότητα για επιβολή σωστών συνθηκών διαβίωσης και συνθηκών υγιεινής» σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «αποτελούν επίσης προτεραιότητα για τον εργαστηριακό έλεγχο τόσο αυτή τη στιγμή, όσο και για το άμεσο μέλλον σε περίπτωση που βρεθεί θεραπεία».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ