Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα: Τα μέτρα για Βαρβάκειο, εκκλησίες και σούβλισμα

Τρία αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια εναντίον του κορονοϊού και ανεύθυνων πολιτών θα εξελιχθούν κλιμακωτά τη Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρώτο σχέδιο είναι αυτό της ασφάλειας αγορών τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι, το δεύτερο αφορά στην αντιμετώπιση πιθανού «αντάρτικου» σε εκκλησίες τη Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, με αφορμή τη Θεία Κοινωνία και την περιφορά του Επιταφίου, και το τρίτο σχέδιο είναι η επιχείρηση αποτροπής μετακινήσεων και…οικογενειακού συγχρωτισμού το βράδυ της Ανάστασης και το Πάσχα.

Στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο συνωστισμού στη Βαρβάκειο Αγορά, στα συνοικιακά κρεοπωλεία, στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ μάρκετ λόγω των εορτών. Σε ό,τι αφορά τη Βαρβάκειο, υπάρχει σχετικό σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία. Η είσοδος στην αγορά θα γίνεται ανά 10 πολίτες, από αυτήν της οδού Αρμοδίου, και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν τόσοι θα εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί θα φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά. Πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου αναφέρουν ότι φέτος η προμήθεια κρέατος από πολίτες ενδέχεται να γίνει περισσότερο ή τουλάχιστον να μειωθεί η κίνησή τους με τη διανομή κατ’ οίκον. Περιπολίες θα υπάρχουν και σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ που θα αφορούν την τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να συνωστιστούν έξω από αυτά, αλλά και την αποτροπή ενδεχόμενων ληστρικών επιδρομών εξαιτίας της συσσώρευσης σημαντικών χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Τη Μεγάλη Πέμπτη οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται το «αντάρτικο» σε εκκλησίες με τη Θεία Κοινωνία πολιτών, γι’ αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από Ιερούς Ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών. Το ίδιο θα συμβεί και τη Μεγάλη Παρασκευή για την περίπτωση σπασίματος του μέτρου περιφοράς του Επιταφίου, εσωτερικά των ναών, αν κάποιοι επιχειρήσουν να το κάνουν εξωτερικά.

Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, θα μπει εφαρμογή η επιχείρηση «μαγειρίτσα», «σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι». Θα υπάρχουν περιπολίες σε γειτονιές της Αττικής, προκειμένου γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις εάν παρατηρηθούν προσελεύσεις πολλών ατόμων σε μικρούς χώρους, αυλές και ταράτσες. Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι ακόμη εντονότεροι οι έλεγχοι στους δρόμους της πρωτεύουσας για τον εντοπισμό άσκοπων μετακινήσεων και αποτροπής εσωτερικής-αστικής πασχαλινής «εξόδου».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, διακριτική θα είναι η διαχείριση επικοινωνιών πολιτών στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ σχετικά με καταγγελίες που θα αφορούν ενδεχόμενο εορταστικό συνωστισμό συγγενών σε οικίες, προκειμένου να αποφεύγονται αντιδικίες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε γείτονες και συγκάτοικους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ