Κορoνοϊός: Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη – ΦΩΤΟ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στο γηροκομείο “ΕΥ ΖΗΝ” στη Νέα Μάκρη όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Το γηροκομείο έχει τεθεί από το βράδυ της Κυριακής σε καραντίνα ενώ τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι που διέμεναν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο αναφοράς, στο “Σωτηρία”, καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα. Δύο εργαζόμενοι του γηροκομείου έχουν επίσης βρεθεί θετικοί στον ιό. Και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας επισκέφτηκε μαζί με τον κ. Τσιόδρα το γηροκομείο.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ