Λάρισα: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά – ΒΙΝΤΕΟ

Τα νεότερα σχετικά με τον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, συνολικά καταγράφηκαν 20 θετικά κρούσματα από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν από επαφές του άνδρα, που έχει ήδη νοσήσει από τον ιό. Ο οικισμός βρίσκεται σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Λάρισα για προληπτικούς λόγους.

Επίσης ανακοίνωσε πως κλείνει η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο, γιατί μέσω της ιχνηλάτησης προέκυψε συσχέτιση με τον οικισμό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και τους Σοφάδες.

Μέχρι το βράδυ, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, θα οριστούν διαμεσολαβητές σε αυτούς τους τέσσερις δήμους, ώστε να υπάρξει προετοιμασία για ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις αστυνομίας και πυροσβεστικής στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ