Τέλος τα μαθήματα για φέτος; Εξετάζεται η αναστολή προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων

Τη λήξη των μαθημάτων για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και χωρίς προαγωγικές εξετάσεις μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. Το υπουργείο διευκολύνεται από τις υποδείξεις ειδικών να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Με απλά λόγια, να ανοίξει τα σχολεία μόνο για τις πανελλαδικές και να τα ξανακλείσει. ‘Ήδη ο καθηγητής στο LSE και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος, έχει δηλώσει: «Εγώ θα δίσταζα να ανοίξω τα σχολεία. Θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και με ζώνες διδασκαλίας». Ακόμη πιο αυστηρός, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας Μάριος Λαζανάς έχει δηλώσει πως τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν και «να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών, το επικρατέστερο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προβλέπει τα εξής:

Τα σχολεία να μην ανοίξουν ξανά. Να λήξουν τα μαθήματα χωρίς οποιουδήποτε είδους εξετάσεις (βλ. προαγωγικές, απολυτήριες) τόσο σε Δημοτικά όσο και σε Γυμνάσια και Λύκεια, σίγουρα μέχρι τη Β’ Λυκείου και πολύ πιθανόν και στη Γ’ Λυκείου, με ειδική αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων (κάλυψη ύλης σε ορισμένα μαθήματα κ.ά.). Η τελική βαθμολογία θα προκύψει από την επίδοση των μαθητών μέχρι την ημέρα που ανεστάλησαν τα μαθήματα, δηλαδή στις 10 Μαρτίου και μία εβδομάδα νωρίτερα στις περιοχές όπου έκλεισαν νωρίτερα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων. Έλεγχοι, αποδεικτικά, απολυτήρια θα γίνονται γνωστά τηλεφωνικώς ή όπου είναι δυνατό ηλεκτρονικώς και από τον Σεπτέμβριο εντύπως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ