Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Καλά νέα το επόμενο διάστημα για φάρμακα και εμβόλιο – Τι είπε για τα τεστ στο σπίτι

“Τα κινητά συνεργεία είναι μία προσπάθεια να διασυνδεθεί το σύστημα υγείας όσο γίνεται με περισσότερες περιοχές, ακόμη περισσότερο και με τις απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες δεν έχουν υψηλή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας μέσα σε αυτό το κύμα και το κλίμα της πανδημίας το οποίο υφιστάμεθα αυτή τη στιγμή”, είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

“Αυτό όμως θέλει σχεδιασμό, να δούμε δηλαδή τι είδους έλεγχος μπορεί να γίνει και τι είδους έλεγχος είναι πρακτικό να γίνει. Γιατί υπάρχει ο διαγνωστικός έλεγχος με τα τεστ τα μοριακά, τώρα κάποια στιγμή θα έρθουν και γρήγορα μοριακά τεστ, τα τεστ αντιγόνων τα οποία είναι ταχέα τεστ ακόμα δεν τα έχουμε, για αυτά δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα στη διεθνή βιβλιογραφία, δεν υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή εγκεκριμένο με αξιόπιστη ευαισθησία και ειδικότητα τεστ αντιγόνου. Υπάρχουν και τα τεστ αντισωμάτων, τα οποία δεν είναι διαγνωστικά, δείχνουν το επίπεδο ανοσίας. Οπότε αυτό το πράγμα θέλει έναν σχεδιασμό πώς θα γίνει για να είναι αποτελεσματική η χρήση αυτής της διαδικασίας”, δήλωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Σχετικά με την ανοσία ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε μεταξύ άλλων: “δεν έχουμε στοιχεία ότι κάποιος το περνάει ξανά σύντομα. Σίγουρα όταν το περάσεις για ένα διάστημα ορισμένων μηνών νομίζω, έχεις ανοσία. Τώρα τι θα γίνει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη χρονιά αυτό δεν ξέρω να σας το πω γιατί με τους υπόλοιπους κορονοϊούς μόνιμη ανοσία δεν υπάρχει”.

“Πιστεύω ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουμε απαντήσεις και από την πλευρά των εμβολίων και από την πλευρά των φαρμάκων… Γενικά και από την πλευρά των εμβολίων και από την πλευρά των φαρμάκων εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε χαρούμενα νέα μέσα στο επόμενο διάστημα. Απλά το εμβόλιο θα καθυστερήσει γιατί το εμβόλιο δεν είναι μία εύκολη διαδικασία”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ