Θεσσαλονίκη: Παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες με drone – ΒΙΝΤΕΟ

“Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου με drone, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας”, επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

“Παραλαμβάνουμε με το drone -κατόπιν παραγγελίας- τρόφιμα, φάρμακα ή ό,τι άλλο χρειάζεται, που δεν ξεπερνά σε βάρος τα 2,5 κιλά και τα μεταφέρουμε με αυτό το drone στα σπίτια τους. Έτσι, με εύκολο τρόπο, παραλαμβάνουν αυτά που έχουν ζητήσει”, σημείωσε.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μωυσίδης, είναι λογικό, “οι άνθρωποι -ειδικά μεγάλης ηλικίας- να εντυπωσιάζονται με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, που ο δήμος τους προσφέρει βοήθεια” και διευκρινίζει, πως οι ανάγκες των πολιτών, καλύπτονται από τους υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και σε “κάθε περίπτωση, εάν χρειαστεί η συνδρομή του drone είναι στη διάθεση των πολιτών καθώς κανένας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε”.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ