Σύψας: Πιθανό ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα – Πότε θα “χτυπήσει” – ΒΙΝΤΕΟ

Για την πιθανότητα εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας έκανε λόγο ο ΝίκοςΣύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών. “Όσο μπορούμε να προβλέψουμε, το καλοκαίρι θα έχουμε μια μεγάλη ύφεση της επιδημίας, χωρίς ιός να έχει εξαφανιστεί και το φθινόπωρο ενδεχομένως θα έχουμε το λεγόμενο δεύτερο κύμα” είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι κατά το δεύτερο κύμα θα έχουν αντισώματα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, θα υπάρχουν περισσότερες οροεπιδημιολογικές μελέτες και ενδεχομένως ένα πολύ καλό φάρμακο. «Επομένως θα ξεκινήσουμε από μια πολύ καλύτερη αφετηρία και επομένως δεν θα φτάσουμε σε τόσο ακραία μέτρα που παίρνουμε τώρα», τόνισε.

Σχολιάζοντας τα έως τώρα δεδομένα για τη χώρα μας, εκτίμησε ότι ακόμα είμαστε σε ανοδική πορεία. “Όχι τόσο απότομα ανοδική, όπως στις αρχές, και πρέπει λίγο ακόμα να κάνουμε υπομονή για να ξεμπερδέψουμε οριστικά με το πρόβλημα” είπε, χαρακτηρίζοντας τον μήνα Απρίλιο δύσκολο.

Όπως ανέφερε, αν δείξουμε υπομονή μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τον μήνα Μάιο, οπότε και θα ξεμπερδέψουμε από τα μέτρα, αλλά σταδιακά. Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, τα μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά με σύνεση και φειδώ γιατί αυτό που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση είναι να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα. Κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ