Θάνος Δημόπουλος: Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αποδίδουν – Τι είπε για τη χρήση μάσκας – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την μέχρι στιγμής «πορεία» του κορονοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής Θάνος Δημόπουλος. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι «όλα τα δεδομένα τα οποία έχουμε μέχρι σήμερα δεν δείχνουν απότομη έξαρση των νοσηλευόμενων. Είναι ένδειξη ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί αποδίδουν».

Ανέφερε ότι επικρατεί «αισιοδοξία, αλλά συγκρατημένη χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα για χαλάρωση», τονίζοντας την ανάγκη «να στηρίξουμε τα μέτρα προστασίας και να συμβάλουμε όλοι στην πιο πιστή εφαρμογή τους».

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος χαρακτήρισε σωστή την παράταση των μέτρων προστασίας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης τους, απάντησε πώς αυτό θα κριθεί από την αποδοτικότητα των τρέχοντων μέτρων. «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος το οποίο τα έχει πάει πολύ καλά με τον κορονοϊό, αλλά περιβάλλεται από κράτη που δεν τα πανε αντιστοίχως καλά», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη, στόχος είναι «να μη μπουν στα γενικά νοσοκομεία ασθενείς με κορονοϊό, να προστατέψουμε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και να γίνει έγκαιρη διάγνωση και υποστήριξη των ασθενών με κοροναϊό».

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, συμφώνησε με την άποψη του κ. Τσιόδρα και εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «συμπληρωματικό μέτρο διατήρησης της απόστασης όταν επισκεπτόμαστε μέρη με κόσμο». Συμπλήρωσε, βέβαια, ότι όσοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα «μπορούν να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με ένα πανί όταν επισκέπτονται μέρη που υπάρχει κόσμος, όχι χειρουργικές μάσκες, τις οποίες πρέπει να αφήσουν να υπάρχουν σε επάρκεια εκεί που υπάρχουν ασθενείς».

Τέλος, αναφερόμενος στο τεστ αντισωμάτων, ο κ. Δημόπουλος, επισήμανε ότι «οι μέθοδοι αυτοί πρέπει να τεσταριστούν, να ελεγχθούν σε κάποιο δείγμα πριν εφαρμοστούν γενικότερα. Σε αυτή τη φάση είναι μία μέθοδος ενδεχομένως συμπληρωματική».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ