Κορονοϊός: Μπορούν τα κατοικίδια να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό; Τι απάντησε ο Τσιόδρας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην καθιερωμένη, πλέον, καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με τα ζώα συντροφιάς και το αν αυτά μπορούν να συμβάλλουν στη μετάδοση του νέου κορονοϊού ή μπορούν να αρρωστήσουν τα ίδια.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα και υποστήριξε ότι βρέθηκε μία γάτα στο Βέλγιο που είχε μολυνθεί από κορονοϊό και δύο σκύλοι στο Χονγκ Κονγκ.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι οι γάτες ναι μεν μπορούν να μολυνθούν, ενώ οι σκύλοι όχι. «Οι σκύλοι στο Χονγκ Κονγκ δεν είχαν την φροντίδα που έχουν τα σκυλιά που έχουμε στα σπίτια μας» είπε. Μάλιστα, στα σκυλιά αυτά ενδέχεται να είχαν γίνει πειράματα. Διαβεβαίωσε ότι με βάση τις μελέτες και τα δεδομένα καμία γάτα δεν εμφάνισε συμπτώματα, γι’ αυτό και καθησύχασε τους ιδιοκτήτες λέγοντας πώς όσοι έχουν γάτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Επίσης, είπε με νόημα ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουμε τα ζώα συντροφιάς αυτήν την περίοδο, καθώς έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πώς δεν έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ