Κορονοϊός: Θετική στον ιό μετανάστρια που γέννησε – Διέμενε στο hot spot της Ριτσώνας

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς μία μετανάστρια, που έφερε στον κόσμο το παιδί της, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα από την Αφρική διέμενε στο hotspot της Ριτσώνας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το lamiareport.gr.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως η μετανάστρια νοσηλεύτηκε σε 4κλινο θάλαμο, στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, το οποίο ενημερώθηκε ότι ο σύζυγός της είναι θετικός στον ιό. Αμέσως έγινε τεστ και στην ίδια, που επίσης βγήκε θετικό.

Λόγω του περιστατικού, 10 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν βγει σε καραντίνα, ωστόσο, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ιχνηλατούνται γυναίκες και βρέφη.

Η αναστάτωση στο hot spot της Ριτσώνας αλλά και την τοπική κοινωνία είναι πολύ μεγάλη, καθώς στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενούνται 2.800 μετανάστες και πρόσφυγες κάτω από ακατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και εξετάζεται το εάν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή ή μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στη δομή της Ριτσώνας έχουν δημιουργηθεί χώροι υγειονομικής απομόνωσης για την παραμονή εκεί τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ