Μόσιαλος για κορονοϊό: Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η διασπορά της νόσου πριν 12 – 18 ημέρες

“Επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής που εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του κορονοϊού, στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Αυτό που βλέπουμε σήμερα αντανακλά τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες, την έναρξη της λοίμωξης σε όσους πάσχουν πριν από 7-14 ημέρες και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ή την επιβεβαίωση της λοίμωξης με τεστ πριν από 1-7 ημέρες”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ.Μόσιαλου:

“Μια παρατήρηση για την ερμηνεία των δεδομένων της πανδημίας. Όπως σωστά επισήμανε ο Stephen Casper (@TheNeuroTimes)αυτό που βλέπουμε σήμερα αντανακλά τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες, την έναρξη της λοίμωξης σε όσους πάσχουν πριν από 7-14 ημέρες και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ή την επιβεβαίωση της λοίμωξης με τεστ πριν από 1-7 ημέρες. Το παρόν είναι επομένως το παρελθόν και επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ